POPŻ 2019- efekty realizacji pogramu
PODPROGRAM 2019 – efekty
- Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Bakałarzewie [nazwa OPL] z terenu województwa podlaskiego przy współpracy ze Stowarzyszeniem Bank Żywności Suwałki - Białystok realizowała/ło Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2019współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie grudzień2019 – wrzesień 2020.
- Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
- warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, sok jabłkowy, powidła śliwkowe);
- skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
- mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
- mięsne (szynka drobiowa, pasztet wieprzowy, filet z makreli w oleju),
- cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
- tłuszcze (olej rzepakowy),
- dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).
2. Pomoc żywnościowa trafiła do …222….. osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa podlaskiego.
3. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
o …12,589,04….. ton żywności;
o …0….. paczek żywnościowych;
o …0….. posiłków;
4. W ramach Podprogramu 2019 dla ……15….. osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono …2…. warsztaty edukacyjne w ramach działań towarzyszących:
- edukacji finansowej - …0.. spotkań dla …0… uczestników
- żywieniowo dietetycznych - …2…spotkań dla …15…. uczestników
- Kulinarnych - …0… spotkań dla …0…. uczestników
- Niemarnowania żywności - …0… spotkań dla …0…. Uczestników
- Innych działań aktywizujących - …0… spotkań dla …0…. Uczestników